Aquesta setmana us volem apropar a l’entrenament intervàl·lic d’alta intensitat (HIIT), cada cop més present en les rutines d’entrenament dels centres esportius, i respondre els principals dubtes que sorgeixen al respecte:

Què és l’entrenament HIIT?
El HIIT consisteix a realitzar una sèrie d’exercicis a molta alta intensitat durant un període de temps, seguit d’un període curt de descans. Per exemple 45 segons de treball per cada exercici, seguit de 15 segons de descans abans de passar al següent exercici. D’aquesta manera assolim un dels principals objectius que és mantenir una freqüència cardíaca molt alta durant tot l’entrenament.

Quins aspectes podríem destacar d’aquest tipus d’entrenament?
Un dels seus punts forts és que, amb aquest tipus de metodologia d’entrenament, podem treure al màxim rendiment de cada minut aconseguint una excel·lent relació temps-rendiment.
Per altra banda, una sessió de HIIT ajuda al desgast calòric de l’organisme i per tant, facilitarà el que puguem cremar grasses de manera més ràpida. També i com ja hem mencionat anteriorment, l’entrenament HIIT utilitza una metodologia ideal per la salut cardiovascular i prevenir malalties, ja que requereix entrenar a una freqüència cardíaca molt alta durant un període de temps prolongat.
Amb el HIIT podràs millorar les teves habilitats atlètiques, ja que entrenaràs la potència muscular, bàsica per la pràctica de molts esports.

En què es diferencia el Tabata del HIIT?
Podríem dir que el Tabata és una versió comprimida del HIIT, en el qual, es busca també mantenir una alta intensitat d’entrenament, però els períodes de treball són més curts.
Concretament, l’entrenament Tabata consisteix a realitzar 8 rondes d’un o diferents  exercicis, fent 20 segons de treball i 10 de descans, per tant amb 4 minuts hem fet una roda completa. Aquest circuit es pot repetir per exemple, amb 5 exercicis diferents, d’aquesta manera en tan sols 20 minuts hem realitzat un entrenament complet.

Ara que ja saps una mica més sobre l’entrenament intervàl·lic d’alta intensitat, vine al Complex Esportiu Valldoreix i experimenta amb persona la sensació que produeix aquest tipus d’entrenament.

T’esperen els nostres tècnic:

  • Jesús, Workout els dimarts a les 10:30
  • Oriol, Fitcomplex els dimarts a les 20:00
  • Àlex, Workout els dimecres a les 20:00
  • Àlex, HIIT els divendres a les 19:00

Segur que no et deixaran indiferent!

 

Necessites ajuda ?