En poc més de cinquanta anys d’història, el Pàdel ha aconseguit situar-se entre els esports més practicats per grans i petits, convertint-se en uns dels esports de moda arreu del món.

El pàdel neix a Mèxic l’any 1962, concretament al Port d’Acapulco a la casa de l’empresari mexicà Enrique Corcuera. Va decidir utilitzar una de les parets de casa seva, i va afegir altres parets i tanques metàl·liques per tancar el lloc, no deixant passar la vegetació, col·locant una xarxa al mig i així, poder jugar amb una pala de fusta i una pilota al que ell mateix va batejar amb el nom de Pàdel-Tenis.

L’any 1974 el Príncep Alfons de Hohenlohe, descobreix la pràctica d’aquest nou esport, a casa del seu amic mexicà, i en tornar a Espanya i després d’estudiar i perfeccionar alguns detalls de la pista i regles del joc, va construir les primeres pistes espanyoles al Marbella Club. Així va començar a promocionar el pàdel entre els seus amics de la jet-set, els quals de seguida s’hi van aficionar. En poc temps, el Pàdel va anar obtenint molt d’èxit, atraient figures destacades del Tenis com Manolo Santana.

El pàdel va arribar a Catalunya a mitjans dels anys vuitanta, el 1990 es va constituir l’Associació Catalana de Pàdel, que aquell mateix any va expedir les primeres catorze llicències de jugador i va organitzar el primer Campionat de Catalunya. El 2004 es crea la Federació Catalana, la qual ha crescut de manera espectacular en nombre de clubs, llicències federatives i practicants.

El principal benefici de jugar a pàdel és que s’està realitzant una pràctica esportiva, tot i això, hi ha molts aspectes beneficiosos que s’adquireixen amb aquesta pràctica esportiva, a continuació enumerem les més rellevants:

– Ens ajuda a estar en forma.
– Prevé l’ansietat i disminueix l’estrès.
– Millora els reflexos i la concentració.
– Reforça les relacions socials.
– Millora la qualitat del descans.
– Apte per totes les edats.

Des del Complex Esportiu Valldoreix, conscients que el Pàdel és un esport molt popular i alhora beneficiós per la nostra salut, i per tal de poder satisfer la demanda de la seva pràctica, tenim a la vostra disposició 5 pistes de pàdel, tant per abonats com no abonats així com 3 equips federats; 1 femení i 2 masculins.

A què estàs esperant? Si t’agrada tant el Pàdel com a nosaltres, reserva a través de la nostra pàgina web i vine a gaudir del Pàdel al Complex.

Necessites ajuda ?